ΖΕΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΩΛ PORRIDGE ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΟ



Ο κουρκουμάς έχει την φήμη του του πιο υγιεινού μπαχαρικού στον κόσμο. Είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό κουρκούμη, (turmeric). Χρησιμοποιείται συνήθως στην Ασιατική κουζίνα. Έχει μια ζεστή, πικρή γεύση και χρησιμοποιείται συχνά για να δώσει γεύση και χρώμα.


Η ρίζα του κουρκουμά χρησιμοποιείται επίσης ευρέως και στην ιατρική. Έχει μια κίτρινου χρώματος χημική ουσία που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οπόια χρησιμοποιείται συχνά για να δώσει χρώμα σε διάφορα τρόφιμα και καλλυντικά.


Ο κουρκουμάς θεωρείται από τα πιο αποτελεσματικά συμπληρώματα διατροφής στον κόσμο και έχει σημαντικά οφέλη για το σώμα και το μυαλό του ανθρώπου.


Προσωπικά χρησιμοποιώ κουρκουμά σε διάφορες εκδοχές, σε dressing για σαλάτες σε μαρινάδες για κοτόπουλο, σε χυμούς και smoothies. Στην αρχή χρησιμοποιούσα τον κουρκουμά σε μορφή σκόνης αλλά πρόσφατα ανακάλυψα και προτιμώ την φρέσκια ρίζα του κουρκουμά. Έχει μια πιο έντονη λεπτή γεύση και δεν έχει την στυφάδα της σκόνης. Επίσης έχει το καλό ότι κρατάει πολύ καιρό στο ψυγείο οπότε μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει σε πολλές συνταγές.


Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές, είναι το πρωινό porridge μπωλ με κουρκουμά και κάρδαμο. Είναι από εκείνα τα πρωινά που νιώθεις ότι σου ζεσταίνουν όλο σου το μέσα. Πως κάνει η κοτόσουπα όταν είμαστε άρρωστοι, ε κάπως την ίδια αίσθηση μου προκαλεί αυτό το μπωλ πρωινού.



Αγαπώ τις συνταγές πρωινών που μπορείς να έχεις ετοιμάσει τα υλικά αποβραδίς. Η διαδικασία του meal prep με διευκολύνει το πρωί να έχω έτοιμο το πρωινό μου χωρίς να χρειάζομαι πολύ χρόνο. Έχω μετρήσει ή ζυγίσει τα υλικά και τα έχω έτοιμα στο κάθε σκεύος χωριστά.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


  • 1, 1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου ή όποιο άλλο γάλα

  • 1 κούπα νερό

  • 3/4 κούπας βρώμη

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ ή σκόνη

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • Maple syrup

TOPPINGS

  • Κομμένες φέτες μπανάνας

  • Blueberries

  • Chips καρύδας

  • Αμύγδαλο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Βάλε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός της βρώμης σε ένα κατσαρολάκι και άστο να πάρει βράση.


2. Προσθέτεις την βρώμη και ανακατέυεις μέχρι να μαλακώσει η βρώμη, περίπου 8-10 λεπτά.


3. Αφήνεις να κρυώσει λίγο μέχρι νασερβίρεις σε μπωλ.


4. Προσθέτεις τα toppings που θέλεις.



Enjoy!



95 views

© 2018 Rountes Fountes, All rights reserved