top of page

Η ΠΡΩΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ

Updated: Mar 30, 2021


Eδώ και μερικούς μήνες που ασχολούμαι με το Miracle Morning Experience, συχνά λαμβάνω την ερώτηση πως ήρθα εγώ σε επαφή με την τεχνική της συγκεκριμένης πρωινής ρουτίνας και γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά στήνοντας το Miracle Morning Experience ως ένα wellbeing experience.Έτσι αποφάσισα να σας διηγηθώ την ιστορία της δικής μου πρώτης εμπειρίας. Πως γνώρισα το Miracle Morning Experience και πως έγινε το Lifesaver μου όπως μου αρέσει να το αποκαλώ.


Ήταν περίπου τέλος του 2017, μια χρονιά όπου δούλευα πάνω στους στόχους μου, τσέκαρα τα

to-do’s στις αναλυτικές μηνιαίες λίστες μου και δούλευα σε παραπάνω από ένα project όπως άλλωστε συνηθίζω. Την προηγούμενη χρονιά είχα καταφέρει σχεδόν όλα όσα είχα βάλει στην λίστα μου, οπότε εκείνη την χρονιά του 2018 είχα βάλει τον πήχη ψηλότερα, κάτι αρκετά επίπονο που τότε όμως δεν είχα την γνώση να το καταλάβω.Ταυτόχρονα πάλευα να διεκπεραιώσω ένα project έξω από τα νερά μου, σε άγνωστο περιβάλλον για εμένα, κάτι το οποίο μου είχε φέρει πολύ άγχος, αγωνία και εξάντληση.

Άρχισα να νιώθω καταβεβλημένη και πελαγωμένη, παρόλες τις βιταμίνες, την διατροφή και την γυμναστική που πάντα υπάρχει στο πρόγραμμα μου. Ξυπνούσα με άγχος, έτρεχα να τα προφτάσω όλα και κοιμόμουν με μια θλίψη, με ένα ερωτηματικό, με μια ανυσηχία.Εκείνη την περίοδο βρέθηκα στην Μάλτα για επαγγελματικούς λόγους. Όταν ταξιδεύω μόνη μου, έχω την συνήθεια να συμμετέχω σε AirBnb Expreriences μέσω των οποίων μπορώ να γνωρίσω καλύτερα την πόλη και την ιστορία της έχοντας ως οδηγό έναν ντόπιο της πόλης. Σε εκείνο το ταξίδι λοιπόν όλα μου τα επαγγελματικά ραντεβού ήταν πρωινά, έτσι πολλά από τα experiences που ήθελα να κάνω δεν ήταν εφιτκά λόγω της ώρας. Η μόνη μου επιλογή ήταν να συμμετέχω σε ένα experience που λεγόταν The Miracle Morning on the beach of Sliema at the sunrise.Ήταν στις 6:00 το πρωί και ήταν το μόνο που βόλευε στο πρόγραμμα μου. Δεν είχα ιδέα τι ήταν αλλά ευτυχώς για μένα, λειτούργησε η περιέργεια και η ανάγκη μου να μαθαίνω καινούργια πράγματα.

Το επόμενο πρωί ήμουν έτοιμη στις 5:15. Πήρα ένα ταξί και πήγα στα βράχια της Sliema, ένα γαλήνιο σκηνικό βγαλμένο από ταξιδιάρικο μυθιστόρημα. Δεν είχε ξημερώσει ακόμη, ο ουρανός άλλαζε χρώματα και ο ορίζοντας στεκόταν φωτεινός και σταθερός σαν ένα σκοινί επικοινωνίας μεταξύ των κυμάτων που χόρευαν ρυθμικά και του μυαλού μου. Ήταν τόσο μαγικός ο ήχος και τόσο γαλήνια η εκκίνηση της Ανατολής που τράβηξα ένα βίντεο για να μπορέσω να κρατήσω την στιγμή και να επανέρχομαι όποτε χρειαστώ να ξαναβυθιστώ σε αυτή την γαλήνη.


Λίγα λεπτά αργότερα γνώρισα τον οδηγό μου, τον Guillam έναν Γάλλο από το Bordeaux. Ο Guillam, τραπεζικός στο επάγγελμα και wellness coach, μου διηγήθηκε την δική του ιστορία. Είχε αφήσει την Γαλλία πίσω του και μαζί με την οικογένεια του επέλεξε να ζήσει στην Μάλτα, γιατί όπως μου εξήγησε, του ήταν απαραίτητο να ζει σε μια χώρα όπου θα μπορεί να βγάζει τα παιδιά του έξω βόλτες στον ήλιο, τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Αυτός ο Γάλλος από το Bordeaux, μου σύστησε το Miracle Morning Experience και με έφερε σε επαφή για πρώτη φορά με την τεχνική των S.A.V.E.R.S.Ήταν αγάπη με την πρω΄τη ματιά!


Η πρώτη μου επαφή με το Miracle Morning Experience, ήταν μια εμπειρία μαγική και αναπάντεχη για μένα. Σ' 'ενα πρωινό βίωσα τόσο έντονα συναισθήματα γαλήνης, δύναμης και αισιοδοξίας, που ήταν αδύνατον να μην αποφασίσω πως έτσι θέλω να ξυπνώ κάθε μέρα.


Γυρνώντας πίσω στην Ελλάδα, άρχισα να μελετώ τι είναι το Miracle Morning και πως λειτουργεί η τεχνική των S.A.V.E.R.S.

Σε τι θα με βοηθούσε στην καθημερινότητα μου?

Πως θα κούμπωνε στο πρόγραμμα μου το οποίο δεν είναι ποτέ σταθερό και δεν έχει ένα μόνο αντικείμενο?

Δουλεύοντας σε διαφορετικά projects δεν είναι πάντα εύκολο και διαχειρίσιμο. Πολλές φορές σε αποπροσανατολίζει. Απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση, πειθαρχία και αυστηρή οργάνωση.


Είμαι αρχιτέκτονας και παράλληλα διαχειρίζομαι μια εταιρία real-estate στo εξωτερικό. Ταυτόχρονα έχω τις Rountes Fountes, την καλλιτεχνική μου εταιρία όπως μου αρέσει να την αποκαλώ, Οι Rountes Fountes σχεδιάζουν και κατασκευάζουν stationary products και crafs titems ενώ παράλληλα οργανώνουν purpose workshops.Πριν την γνωριμία μου με το Miracle Morning, πάλευα να καταφέρω να κάνω τικ στα κουτάκια της to-do λίστας μου, να χωρέσω κάθε υποχρέωση στο ημερολόγιο μου και να είμαι συνεπής το απόγευμα στις απογευματινές δραστηριότητες των παιδιών μου. Για να τα καταφέρω όλα αυτά, χρειαζόταν να κοιμάμαι ελάχιστες ώρες το βράδυ, δουλεύοντας όσες περισσότερες ώρες μπορούσα. Επιπλέον είχα να διαχειριστώ τις ενοχικές μου σκέψεις για το ότι δεν περνούσα αρκετή ώρα με την οικογένεια μου. Υπήρχαν κι εκείνες οι δύσκολες μέρες της μαυρίλας μου όπως τις αποκαλώ που με ζόριζαν, με φόβιζαν και με τρόμαζαν. Δεν ήξερα πως να τις δαμάσω και συχνά ανυσηχούσα πως κάτι δεν πάει καλά με μένα.


Αυτό που με ιντρίγκαρε στο Miracle Morning Experience για να το δοκιμάσω είναι το πόσο πρακτικός και ευέλικτος είναι ο τρόπος εφαρμογής του.

Μου έδωσε τα εργαλεία για να ξυπνάω κάθε πρωί ανακαλύπτοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων μου, προγραμματίζοντας την ημέρα μου γεμάτη ενέργεια, δημιουργικότητα και ηρεμία.Με έμαθε τον τρόπο να είμαι πιο παραγωγική και δημιουργική παρόλο που κοιμάμαι λιγότερες ώρες. Μπήκε η χαρά και η ευεξία στην καθημερινότητα μου αλλάζοντας όλο το τοπίο.

Από τότε που εξασκώ την τεχνική του Miracle Morning Experience κατάφερα να αλλάξω πολλά απο αυτά που με πίεζαν και να βελτιώσω την ζωή μου σε πολλούς τομείς. Η πρωινή αυτή ρουτίνα είναι για μένα το λεγόμενο Lifesaver μου, όπως μου αρέσει να το αποκαλώ, εδώ και 3 χρόνια που ξυπνώ κάθε πρωί στις 6:00.


Αφού ολοκλήρωσα το training μου με τον Hal Elrod, δημιουργό της τεχνικής, ήταν πλέον ξεκάθαρο και πολύ έντονο ότι αυτή την μοναδική εμπειρία είχα ανάγκη να την μοιραστώ, να την κάνω γνωστή στην Ελλάδα. Η επιθυμία μου να διδάξω αυτή την τεχνική του Miracle Morning Experience έχει ως σκοπό να ξυπνάει ο άνθρωπος με ενέργεια, γαλήνη και χαρά.

Μοιράζοντας μαζί του την γνώση της τεχνικής, που απέκτησα από την εκπαίδευση μου, έχω σκοπό να κινητοποιήσω την αλλαγή που χρειάζεται για τη ζωή του. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να νιώθουν όμορφα με τον εαυτό τους και να συνδέονται με τις ανάγκες και τα όνειρα τους.Το όραμα μου είναι να αλλάξει ο τρόπος που ξυπνάμε και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε το Ελληνικό community του Miracle Morning, όπως υπάρχει και σε άλλες χώρες αντίστοιχα, ώστε να είμαστε πιο χαρούμενοι σαν Έλληνες, πιο δημιουργικοί, πιο ήρεμοι και σίγουρα πιο αποφασιστικοί.


Είμαι πεπεισμένη πως ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος όταν υπάρχουν παντού εμπευσμένοι άνθρωποι, οι οποίοι φροντίζουν τον εαυτό τους πρώτα και μετά σκορπούν την έμπνευση τους στο κόσμο.
Αν θέλεις να μάθεις πιο συγκεκριμένα τι μου έχει προσφέρει το Miracle Morning Experience τα τελευταία 3 χρόνια:


  • Έχει αυξήσει το επίπεδο της συγκέντρωσης μου, μαθαίνοντας με να αναγνωρίζω τι είναι σημαντικό να κάνω στο σήμερα. Ποιές είναι οι δράσεις που χρειάζομαι να εκτελέσω για να με οδηγήσουν αποτελεσματικότερα στους στόχους μου και στα θέλω μου.

  • · Βιώνω μια γαλήνη ξυπνώντας μόνη μου στην Ανατολή χωρίς να έχω καμία άλλη απόσπαση. Είναι ο χρόνος με τον εαυτό μου που μου επιτρέπει να γεμίσω το φλυτζάνι μου έτσι ώστε να έχω περίσσευμα για να σερβίρω τους άλλους.

  • · Είμαι πιο παραγωγική και πιο τολμηρή.

  • Έχω περισσότερη ενέργεια και βιώνω το αίσθημα της ευεξίας καθημερινά.

  • · Μέσω του καθημερινού 10’ διαλογισμού ως ένα γράμμα των S.A.V.E.R.S, έχω εξασκήσει την συγκέντρωση μου στο παρόν, στο εδώ και τώρα. Εξασκούμαι στην παρατήρηση των σκέψεων και των συναισθημάτων μου, δίνοντας χώρο σε ότι χρειάζεται.

  • Έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η αναλογία χαρούμενων δημιουργικών ημερών versus ημερών μαυρίλας και αποπροσανατολισμού.

  • ·Έμαθα να κάνω pause και να απολαμβάνω περισσότερο αυτά που ήδη έχω χωρίς να με απασχολούν αυτά που δεν έχω.

  • Έμαθα να ακούω τους ήχους του πρωινού, να αφήνομαι στην ησυχία του και να απολαμβάνω τις εικόνες του, αυτό από μόνο του έφερε την μαγεία στην καθημερινότητα μου.

  • · Μειώθηκε το άγχος μου και έχω την δυνατότητα να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες και τις αναποδιές με περισσότερη ψυχραιμία και καθαρή σκέψη.


Ο λόγος που μοιράζομαι την προσωπική μου εμπειρία είναι για να δείξω πόσο αποτελεσματική και πρακτική είναι η τεχνική των S.A.V.E.R.S του Miracle Morning Experience και πως μέσω των εργαλείων της συγκεκριμένης τεχνικής μπορείς να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου σε όποιον τομέα της ζωής σου επιλέξεις. Μπορείς να έχεις τον έλεγχο για να ξυπνάς κάθε πρωί με χαρά, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.Όλα όσα έχω κάνει, μέχρι σήμερα, σε σχέση με την αυτοβελτίωση, μου έχουν προσφέρει πολλά και αναμφισβήτητα έχουν προσθέσει το κομμάτι τους στην προσωπική μου εξέλιξη.

Απλά ξεχωρίζω το Miracle Morning Experience ως την πιο πρακτική και αποτελεσματική

μέθοδο που άλλαξε την καθημερινότητα μου.

Είμαι ευγνώμων για εκείνο το πρωινό στην Sliema της Μάλτας και για εκείνο το επαγγελματικό ραντεβού που δεν μου άφηνε άλλη επιλογή παρα μόνο το Miracle Morning Experience στις 06:00 το πρωί.

Εκείνο το πρωινό ήταν η αιτία να γνωρίσω την μαγεία του πρωινού ξυπνήματος και μέσω του Miracle Morning Experience να μάθω να ζω μέσα από μια άλλη προοπτική γεμάτη χαρά, δημιουργικότητα, παραγωγικότητα και γαλήνη.Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα κλίκαρε εδώ: Miracle Morning Experience


Αν θέλεις να κλείσεις το εισιτήριο σου κλίκαρε εδώ: Miracle Morning Experiences/Services


Αν έχεις κάποια απορία σε σχέση με το Miracle Morning Experience, κλίκαρε εδώ: Miracle Morning Experience/Contact301 views0 comments
bottom of page