ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΑΠΟ ΜΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΣΙΑ

Updated: Jul 14, 2019

Πρωινό μπωλ με μάτσα, τσία, φρούτα του δάσους και γκρανόλα.




Μάτσα ξέρεις τι είναι, την έχεις ακουστά?

Μάτσα σημαίνει τσάι σε σκόνη από φύλλα πράσινου τσαγιού.

Και για να σου δώσω παραπάνω πληροφορίες, η σκόνη μάτσα περιέχει 137 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ένα απλό πράσινο τσάι και αυτό συμβαίνει επειδή καταναλώνουμε όλο το φύλλο του τσαγιού και όχι μόνο το αφέψημα.

Επειδή η μάτσα είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας τσάι, είναι μια πιο ισχυρή πηγή θρεπτικών συστατικών από ότι το πράσινο τσάι.

Και αφού διάβασα και έμαθα πόσο καλό μας κάνει αποφάσισα να βγάλω από το ντουλάπι ένα σακουλάκι με τσάι μάτσα που ενώ το είχα αρκετό καιρό. δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ.

Σκέφτηκα να την αναμείξω με άλλα υλικά και να φτιάξω ένα πρωινό μπωλ ή αλλιώς matcha pudding, το οποίο θα έχει όλα τα συστατικά για να σου δώσει ενέργεια για τις πρωινές σου δραστηριότητες.

Είναι τέλειο με φρέσκα φρούτα του δάσους, φλύδες καρύδας και γκρανόλα για να δώσει ένα τραγανό αποτέλεσμα.




ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


  • 1/4 του φλυτζανιού chia seeds. Σπόροι τσία.

  • 1, 1/2 του φλυτζανιού γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα.

  • 2 κουταλάκια του γλυκού matca green tea powder. Σκόνη μάτσα πράσινου τσαγιού.

  • 1/2 κουτάλι της σούπας maple syrup. Σιρόπι σφενδάμου, ή 3-4 σταγόνες σιρόπι στέβιας.

  • 1/2 κουταλάκι vanilla extract. Εκχύλισμα βανίλιας.

  • 1 κουταλάκι του γλυκού hemp seeds. Σπόροι ήμερης κάνναβης.

  • Προεραιτικά toppings, γκρανόλα, φρούτα του δάσους, φλύδες καρύδας.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Σε ένα μεσαίο μπωλ, προσθέτεις τους σπόρους τσία, τους σπόρους κάνναβης και το γάλα αμυγδάλου. Ανακατεύεις.


2. Σε ένα μικρό μπωλ προσθέτεις τη σκόνη μάτσα και λίγο ζεστό νερό, ανακατέυεις μέχρι να ενσοματωθεί η σκόνη στο νερό και να έχεις ένα λείο μίγμα. Αττή η τεχνική προτρέπει από το να σβολιάσει η σκόνη μάτσα όταν την προσθέσουμε μέσα στο μείγμα με τους σπόρους τσία.


3. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με τους σπόρους τσία, το πράσινο μείγμα της σκόνης μάτσα, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύεις πολύ καλά και το αφήνεις στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή ακόμη καλύτερα για όλο το βράδυ.


4. Το βγάζεις από το ψυγείο, το αφήνεις λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτεις τα φρούτα του δάσους φρέσκα ή κατεψυγμένα, (έχει συνήθως το Lidl συσκευασία μεγάλη με όλα τα είδη των κόκκινων φρούτων του δάσους), γκρανόλα και φλύδες καρύδας αν σου αρέσουν.


Enjoy!





0 views

© 2018 Rountes Fountes, All rights reserved