top of page

WELL CAMP JOURNAL

Το διαδραστικό τετράδιο για την κατασκήνωση των παιδιών.


-Τετρ...άδειο?

-όχι για πολύ! Σε περιμένει να γεμίσει με περιπέτειες!



Αυτό το τετράδιο το σχεδίασα, το έραψα και το έφτιαξα με πολύ μεράκι και δημιουργικότητα για την κατασκηνωτική περίοδο των παιδιών.



Η έμπνευση για αυτό το τετράδιο γεννήθηκε την πρώτη χρονιά που πήγαν τα δικά μου παιδιά κατασκήνωση.

Τους είχα τότε φτιάξει χειροποίητα τετράδια με κρυφά σημειωματάκια αγάπης και ενθάρρυνσης, με υλικά για κολλάζ και χειροτεχνίες, και σελίδες κενές για να καταγράψουν τις κατασκηνωτικές εμπειρίες τους.

Ήταν τόσο μεγάλη η αγωνία μου για το πως θα περάσουν και αν θα είναι καλά, που ένιωσα ότι εκείνο το χειροποίητο τετράδιο θα ήταν η συντροφιά τους το βράδυ, η σύνδεση τους με το σπίτι και η ευκαιρία να κρατήσουν ένα ημερολόγιο από τις στιγμές της κατασκήνωσης. Αλλά και να το ξεφυλλίσουν όταν θα είναι πλέον μεγάλοι και να παραμείνουν πιο ζωντανές από ποτέ οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα της παιδικής τους ηλικίας.






Έτσι σχεδίασα το Well Camp Journal, ένα τετράδιο κατασκήνωσης ή σημειωματάριο ή ημερολόγιο, όπως θέλεις μπορείς να το πεις γιατί είναι λίγο από όλα.

Στο Well Camp Journal το παιδί μπορεί να γράψει τις ιστορίες του, να ζωγραφίσει, να κρατήσει τις επαφές από τους καινούργιους φίλους του. Μπορεί να ζωγραφίσει την σέλφι του και να παίξει τρίλιζα. Μπορεί να καταγράφει τα κέφια του μάγειρα ανάλογα με το καθημερινό μενού ή να φτιάξει μια ιστορία με τους δικούς του ήρωες. Μπορεί να αποθηκεύσει την πιο αστεία στιγμή που δεν θα θέλει να ξεχάσει ποτέ και χίλια δυο άλλα!




Το Well Camp Journal περιέχει και δύο εκπλήξεις.

Περιέχει τα Well Camp Stickers, 96 φατσούλες emoji, ειδικά σχεδιασμένες για την κάθε μέρα της κατασκήνωσης.

Όλα τα συναισθήματα είναι αποδεκτά και όλα έχουν την φατσούλα τους ανάλογα με τα κέφια της ημέρας.



Στο οπισθόφυλλο κρύβεται η δεύτερη έκπληξη. Το προσωπικό γραμματοκιβώτιο του παιδιού.

Πριν φύγει για την κατασκήνωση μπορεί η μαμά ή ο μπαμπάς, ο φίλος ή η θεία, η γιαγιά ή το αδέρφι να γράψει ένα γράμμα και να το τοποθετήσει στο ειδικά διαμορφωμένο γραμματοκιβώτιο του Well Camp Journal.

Έτσι φτάνοντας το παιδί στην κατασκήνωση θα μπορέσει να ανοίξει το γραμματοκιβώτιο του και να διαβάσει το γράμμα από το αγαπημένο του πρόσωπο νιώθοντας την σύνδεση με το σπίτι και την φροντίδα των αγαπημένων του.



Το Well Camp Journal δίνει την δυνατότητα στο παιδί να φυλάξει όλες τις αναμνήσεις από την κατασκηνωτική του εμπειρία και να το ανοίξει στο μέλλον όποια στιγμή θελήσει να ξαναγυρίσει νοερά πίσω σε εκείνες τις στιγμές. Ανοίγοντας το να ξεχυθούν αναμνήσεις, ιστορίες, γέλια και σκανταλιές, όπως ακριβώς ξεχύνονται τα ρούχα από μια παραγεμισμένη βαλίτσα.

Αποκτώντας το Well Camp Journal δίνεις στο παιδί σου την ευκαιρία

  • Να βρει ένα δώρο έκπληξη μέσα στον σάκο του, από την οικογένεια του

  • Να έχει τον τρόπο να καταγράψει την κατασκηνωτική του εμπειρία

  • Να νιώσει την ενθάρυνση και την φροντίδα από εσένα

  • Να κρατήσει τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα από την παιδική ηλικία του

  • Να ασχοληθεί δημιουργικά γεμίζοντας τις σελίδες του με ότι αγάπησε στην κατασκήνωση

  • Να μπορεί να επικοινωνήσει γραπτά τα συναισθήματα του χωρίς να χρειάζεται να μιλήσει

  • Να μπορεί να γράψει ελεύθερα ότι θέλει χωρίς καμία επίβλεψη







316 views1 comment
bottom of page