top of page

ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ JALAPENO



Δροσιστική με λίγη δόση καυτερού. Αυτή η ολόφρεσκη σαλάτα χρησιμοποιεί λίγα υλικά αλλά είναι όλο γεύση, γεμάτη από καλοκαιρινά αρώματα και εντυπωσιακά χρώματα.

Είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση της και μπορείς να την έχεις ετοιμάσει από το πρωί, καθώς όσο περισσότερο χρόνο "κάτσει" τόσο περισσότερο άρωμα βγάζουν τα υλικά της.




Μου αρέσει να ανακατεύω το καρπούζι μαζί με το αγγούρι, δίνει μια αντίθεση στην υφή και στα χρώματα. Το τραγανό αγγούρι με το ζουμερό, μαλακό καρπούζι φτιάχνουν έναν απίθανο συνδιασμό.



Η αψάδα της jalapeno πιπεριάς προσθέτει μια δόση φωτιάς που ισσοροπεί τέλεια με την γλυκάδα του καρπουζιού και το χυμό του λάιμ.



Αν όμως για κάποιους μπορεί να είναι πολύ καυτερή, μπορεί να αφαιρεθεί στο σερβίρισμα.

Στο τέλος σβήνεις όλες τις γεύσεις με την οξύτητα του λάιμ, το χοντροκομμένο αλάτι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.



Έτσι έχεις μια χρωματιστή και δροσερή σαλάτα!


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


  • 4 κούπες καρπούζι, κομμένο σε κυβάκια ή βγαλμένο με scoop σε μπαλάκια.

  • 3 κούπες αγγούρι με τη φλούδα κατά προτίμηση τα μικρά τα Κρητικά.

  • 1 jalapeño πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια.

  • 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα.

  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό κομμένο.

  • 1 πρέζα χοντροκομμένο αλάτι Μεσολογγίου.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Ετοιμάζεις όλα τα υλικά. Αφαιρείς τα κουκούτσια από το καρπούζι αν θέλεις και κόβεις σε μικρά κυβάκια ή βγάζεις με το scoop μπαλάκια στρογγυλά.

Αφαιρείς τους σπόρους από το εσωτερικό της πιπεριάς.


2. Κόβεις το αγγούρι σε μικρά κομμάτια, μαζί με την πιπεριά. Βγάζεις το ξύσμα από το λάιμ και μετά στίβεις τον χυμό του.


3. Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Αν την ετοιμάσεις νωρίτερα, μπορείς να ανακατέψεις όλα τα υλικά σε σακουλάκι με zipper, βοηθάει στο να ανακατευτούν καλά γιατί μπορείς να το αναποδογυρίζεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Μπορείς να αφήσεις τα υλικά μέσα στο σακουλάκι, στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Αναμειγνύονται καλύτερα τα αρώματα των υλικών και γίνεται πιο έντονη η γεύση της σαλάτας αυτής αν την έχεις προετοιμάσει νωρίτερα.


4. Προσοχή στην πιπεριά, καίει αρκετά. Αν δεν σου αρέσει μπορείς να την βάλεις στη σαλάτα για το άρωμα της αλλά αν μην την φας.


5. Ταιριάζει πολύ να την συνοδέψεις με μαλακό ξυνό τυρί, τύπου ανεβατό ή τουλουμοτύρι ή κατίκι Δομοκού και παξιμάδια ολικής.



Enjoy!




52 views0 comments
bottom of page