top of page

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Updated: May 31, 2019

Μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς, βρώμη, ταχίνι και σοκολάτα.




Ένα απόγευμα που ήμουν σπίτι, αποφάσισα να φτιάξω μπάρες δημητριακών για να έχουν ως σνακ τα παιδιά στο σχολείο. Σκέφτηκα ότι θα είχα μεγαλύτερες πιθανότητες να τις φάνε αν τους ενέπλεκα στην διαδικασία προετοιμασίας τους.

Επίσης θα γλίτωνα από τις ερωτήσεις τύπου: "τι φυστίκι έχει μέσα?", "έχεις βάλει και από εκείνα τα κράνμπερις που δεν τρώω ?"



Άρα το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Και τις ερωτήσεις απέφυγα, αφού μόνοι τους έβαλαν τα υλικά και περάσαμε ένα όμορφο απόγευμα καθημερινής κάνοντας κάτι δημιουργικό οι τρεις μας.

Έπαιξε βέβαια σημαντικό ρόλο ότι ανάμεσα στα υλικά υπήρχε η σοκολάτα, απαραίτητο συστατικό για να κερδίσω την συμμετοχή τους.



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


  • 1 κουβερτούρα, εγώ προτιμώ την κουβερτούρα γάλακτος για αυτή την συνταγή αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια κουβερτούρα επιθυμείς. Αν θέλεις να αραιώσεις το μείγμα μπορείς να προσθέσεις λίγο γάλα.

  • Φρέσκα φρούτα του δάσους, όποια σου αρέσουν. Εγώ βάζω σμέουρα, μύρτιλα και μούρα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένα αρκεί να τα έχεις στεγνώσει πολύ καλά από τα υγρά τους.

  • Μισό φλυτζάνι βρώμη.

  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης ή εναλλακτικά μπορείς να βάλεις φυστικοβούτηρο ή αμυγδαλοβούτηρο.

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι.

  • 1 φλυτζάνι ωμούς ξηρούς καρπούς, αλεσμένους στο μούλτι. Εγώ βάζω αμύγδαλο, κάσιους, φιστίκι Αιγίνης και φουντούκι.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτεις λίγο γάλα αν θέλεις να το αραιώσεις και το μέλι. Ανακατεύεις.


2. Αφαιρείς την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτεις στο μείγμα της κουβερτούρας το ταχίνι ή όποια άλλο φυτικό βούτηρο θέλεις. Ανακατεύεις.


3. Προσθέτεις στο μείγμα την βρώμη. Ανακατεύεις.


4. Προσθέτεις στο μείγμα τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύεις.


5. Προσθέτεις στο μείγμα τα φρούτα του δάσους, αφού τα έχεις ψιλοκόψει. Ανακατεύεις απαλά για να μην διαλυθούν τα φρούτα.


6. Βάζεις μια λαδόκολα σε ένα ταψί ή σε μια λεία επιφάνεια όπως το ξύλο κοπής με ένα τσέρκι και στρώνεις το μείγμα μέσα σε αυτό. Απαλά φροντίζεις να έχει στρωθεί ίσα σε όλο το ταψί και να έχει περίπου πάχος 4-5 χιλιοστά.


7. Βάζεις το ταψί στο ψυγείο και το αφήνεις 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα. Κόβεις τις μπάρες σε ότι μέγεθος θέλεις.


Enjoy!







588 views0 comments
bottom of page